Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

ZOO Ústí na Labem

Archiv

Nalezneme ji ve čtvrti Krásné Březno. Směrem od Děčína to jde velmi snadno - pojedeme stále po hlavní a poté nás už šipky navedou od světelné křižovatky k hlavnímu vchodu. Jelikož se zdejší ZOO chlubí největším převýšením ze všech tuzemských zahrad, doporučuji investovat dvacet korun do zoovláčku, vyvézt se k hornímu vchodu a pak už chodit jen z kopce.




Začneme tedy většími savci jako jsou velbloudi, jeleni, lamy či antilopy. Slony si můžeme prohlédnout buď ve výběhu anebo si počkat na pravidelnou procházku a třeba se jich i dotknout. Kdysi mě do Ústí přitahovalo především exotárium s řadou plazů, dnes už mají podobné všude a navíc lépe udržované. Malé zklamání nám vynahradí šelmy, zejména lvi či malajští medvědi s nekonečně dlouhými jazyky, kterými pátrají po pamlscích ukrytých v tzv. medovém stromě.








Zhruba uprostřed zoo si můžeme zahrát minigolf, zatímco děti si užijí v dětském světě či nakrmí kozy v dotykové zóně. Nalákat je může také obří skluzavka či expozice dinosaurů.




Hlavním tahákem zahrady je rodinka orangutánů, kterou se podařilo úspěšně rozšířit. Na ni jsou zaměřené také některé školní programy a pracovní listy, které si lze stáhnout z internetu.




Poněkud zastrčený je nový pavilon s rosomáky, kterým je vidět i do nor, přestože se stejně většinou skrývají ve větvích. Najdeme je, když půjdeme od dolní restaurace doleva.




Návštěva zoologické zahrady v Ústí může být pěkným doplňkem k jinému programu v sousedním kraji, ale neměla by urazit ani jako program hlavní. Více si můžete zjisti například zde.