Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Zajímavé předvolební čtení

Archiv

Na internetové adrese http://barton.europoslanec.cz/ se lze prozatím denně seznamovat s názory kandidáta ODS na post europoslance a zároveň občana České Lípy Jana Bartoně.


Zaujal mě například článek s názvem Antikomunismus je legitimní součástí politiky ODS. Cituji:


"Například v obcích, kde ODS dominuje, je nepochopitelné, pokud zástupce KSČM zasedá v radě obce nebo pokud zástupci KSČM fungují jako členové dozorčích rad akciových společností, které jsou buď zřizovány obcí nebo jsou financovány z obecních rozpočtů. Takovéto "úplatky" komunistům je stejně pro tržní hospodářství a demokracii nezískají, a vedou logicky k plýtvání peněz. Z komunistů žádní "hlídací psi" hospodaření nebudou a nikdy ani nebyli."


Že by výtka "mateřské" organizaci ODS v České Lípě?


Stejně jadrně se pustil i do jiných témat. Dva příspěvky se například točí kolem fungování kraje.


"Vyvoláváním "silných osobností", které se za Českolipsko budou v krajském parlamentu tzv. "prát" je svým způsobem vyvoláváním ducha doby, která právě 17. listopadu 1989 definitivně skončila. Do krajského zastupitelstva je naopak zapotřebí lidí, kteří budou schopni naslouchat potřebám celého kraje a budou i v zájmu celého kraje pracovat. Žádné "silné vůdce" nepotřebujeme. Nejvíce zapotřebí je lidí vzdělaných a morálně pevných," píše se například v příspěvku, jehož název zní Před volbami i po volbách.


Opět rána do vlastních řad. Místohejtmance Bartoňové, manželce našeho kandidáta, je skutečně vytýkáno, že pro Lípu mnoho neudělala, a je proto pozitivně vnímána spíše v krajském Liberci. V blížících se volbách jsou pak za Českolipsko místo Bartoňové voličům nabízeni kandidáti, kteří vzděláním nikoho neohromí. Škoda, že některé věci nedokáže pan Bartoň říci více na plná ústa a čtenář (volič) si tak musí vše domýšlet.


Po formální stránce mi na stránkách vadí až příliš velké množství překlepů - zejména absence mezer mezi slovy. Někdy se lekám, že se jedná o neznámé novotvary, které v nejbližší době zaplaví naši politickou scénu. Nicméně jsem si propagaci Jana Bartoně dočasně zařadil mezi oblíbené stránky a budu se těšit na jeho další příspěvky.