Dnes je 19. 09. 2024
svátek má Zita

Ve stručnosti ze 17. zasedání zastupitelstva města Česká Lípa

Archiv

Ze všech funkcí odstoupil Vladimír Ort (US - DEU) a jeho místo po odřeknutí prvního náhradníka zaujal další učitel ze základní školy 28. října Petr Novák, známý spíše jako sbormistr Českolipského dětského sboru. Na uvolněné místo člena rady města byli nominováni dva kandidáti - Ivan Urban (nezávislí) a Karel Schwarzbach (ČSSD). Zvolen byl Ivan Urban.


Prostřední hodinka zasedání se nesla především v duchu nediskutovaného schvalování finančních příspěvků, prodeje nemovitostí, zpráv a jmen nových ulic.


V rámci interpelací zastupitelstvo uložilo Růženě Konvalinové, vedoucí odboru životního prostředí, zajistit úklid všech prostor s kontejnery, zejména pak na sídlištích. Těsnou většinou prošel i návrh Rudolfa Hofmana (za Pravicový klub) iniciovat změnu vyhlášky č. 4/2003 - klub chce umožnit podnikatelům bezplatně nabízet zboží a služby na reklamních zařízeních všeho druhu, a to jak před vlastními provozovnami, tak i jinde. Zastupitelstvo v předvečer Dne Země rovněž uložilo vedoucímu odboru dopravy neprodleně zahájit práce na vyznačování jízdních pruhů pro cyklisty na místních komunikacích.


Podrobnější zprávy a více fotografií ze zasedání zastupitelstva přineseme tradičně v následujících dnech.