Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Stručně ze 40. zasedání zastupitelstva města Česká Lípa

Archiv

Poměrně dlouhého zasedání (po hodině se stále diskutovalo o bodu číslo pět z plánovaných pětadvaceti) se nezúčastnili jen tři zastupitelé: Skokan, Hofman a Moudrá, později na volební akci odešli komunisté Svatek, Krajíček a Hajný.


Ještě před jednáním mi mluvčí města naznačila, abych ubezpečil naše čtenáře, že paní starostka chce rodit v České Lípě a nikdy neuvažovala o jiném místě (jde o reakci na "zasvěcenou" diskusi v hydeparku).


Na místo starostky se od začátku posadil Jan Stejskal. Sice ignoroval časy, pády, rody a jiné záludnosti jazyka českého, nicméně bylo by pomluvou tvrdit, že svou funkci nezvládl. Na nic si nehrál a úvodní řeč přednesl z papíru, dokázal okřiknout zastupitele Stránského, který si vzal slovo, přestože nebyl na řadě, několikrát i zavtipkoval. Jestli se dostanu k hodnocení zastupitelů, dám mu slušnou trojku.


Nejvíce času naši zástupci strávili jednáním o různých aspektech sportovního života v České Lípě, nicméně já jsem v tuto pozdní hodinu nahlédl do závěrečného účtu za rok 2005, abych zjistil, jak jsme nakonec dopadli. Hospodařili jsme s přebytkem necelých patnáct a půl milionu. O poctivější rozbor se pokusím v podrobnější zprávě ze zasedání.


Čestným občanem města se nestal Petr Skokan, jak si ze mě utahoval jeden z přítomných, ale Ladislav Smejkal.