Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Stručně z 5. zasedání zastupitelstva města Česká Lípa

Archiv

Stejně jako před lety, kdy pan Procházka skoupil pozemky kolem rozhledny, se záměr objevil zhruba uprostřed seznamu všech různých prodejů a opět bez jména toho, kdo má o koupi zájem. Tentokrát však taktika neprošla. Důvodem je zejména fakt, že chyběl zastupitel Jonáš (ODS). Levice (včetně zelených) se totiž buď zdržela anebo přímo hlasovala proti. S ODS hlasovali jen doktoři Popelka a Záruba.


V důvodové zprávě je i následující text: Žadatel kdykoliv umožní vstup na pozemek i na rozhlednu všem občanům po předchozí domluvě. Bez doprovodu nelze na rozhlednu vstupovat z důvodu umístění drahého technologického zařízení mobilních operátorů.


Tak já za sebe říkám, že je to lež jako ta věž. Osobně jsem se dotazoval, jestli bude rozhledna zpřístupněna při nedávném výročí prvního otevření. A bylo mi slušně a velmi jasně řečeno, že nikoliv.


Nejvíce času zastupitelé věnovali diskusi o možnosti zapojit se do národní sítě Zdravých měst. Projekt obhajoval zejména místostarosta Tomáš Vlček, který tak dostal první pořádnou možnost se zviditelnit. Přes protesty zejména komunistů a zelených nakonec návrh prošel.


Více informací Vám přineseme v následujících dnech. Za několik minut vydáme první část zajímavé zprávy o historii "výstavby" divadla.