Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Restaurace Kebap

Archiv

Nazdařbůh jsem se vydal ulicí Národní a Střední a vcelku náhodou objevil v domě, který původně určitě sloužil jiným účelům, Kebap restauraci. Neodolal jsem a nechal si zajít chuť na knedlo, vepřo.


Prostředí nic moc - velká skleněná výloha, dvě místnosti, v první zahuleno (práce především servírky), ale arabské jídlo se co do velikosti a hlavně chuti značně vydařilo. K jeho přípravě nebylo použito skopové maso, jak je zvykem třeba v Turecku, ale aspoň podle nabídky šlo o svalovinu z krav, krůt a kuřat. Vše doplněno hromadou zeleniny a česnekovým či chilli dresingem.


Jídlo se servíruje buď v tureckém chlebu nebo rovnou na talíř ve třech různých porcích: malá (do chleba za 40 Kč, na talíř za 55 Kč), velká (65/75) anebo maxi (jen na talíř za rovných sto korun českých). Kdo mohamedánské jídlo sabotuje, může si dopřát utopence (kus za 15 korun). Na jídelním lístku byly i langoše, ale ty mému synovi odmítli udělat, páč neměli těsto. Poslední položkou nabídky byly tři druhy zeleninových salátů (olbřímí za 89 korun).


Bez překvapení byl lístek nápojový - Pepsi (0,25 za 16 korun je na zdejší kraj slušný standard, stejně jako džusy za 12 korun - za dvě deci). Z piv točili bezfantazijní Gambrinus za osmnáct korun.


Většina návštěvníků využívala restauraci spíše jako bufet. Přišli, nabrali si x plněných chlebů a zase pokračovali v cestě.


Obsluhující paní byla hodně lidová. Vadila mi tím kouřením, ale starala se o nás jako o vlastní. Koneckonců domácky vypadalo i WC, sloužící zároveň jako sklad čistících prostředků.


Shrnutí: restaurace je fakt dobrá jako solidní fast food při návratu z Německa. Úroveň nic moc, ale kvalita jídla mě přesvědčila zařadit ji do tipů na hospody.