Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Pizzeria Sluneční

Archiv

Pro někoho je budova šedi paneláků malou pěstí na oko, ale jelikož zatím nezbyly peníze na omítku, tak moc nesvítí. Přesto se poměrně rychle stala oblíbeným místem pro posezení. Ještě jsem v ní nezažil úplně plno, ale také ne zcela prázdno. Provozovatelé se sem přesunuli z nájmu na Ladech a s sebou si vlastně vzali i své "nouhau" (tip na Lada naleznete zde).


Pizzy, které především by měly táhnout, jsou chutné, velké, i když přece jen trochu jiné, než bývají v Itálii. Nejlevější, s česnekem, stojí 29 korun. Ty, o nichž mluvím, jsou však v cenách od 89 do 109 korun. Naposledy jsem si dopřál - s hermelínem, nivou a uzeným sýrem. Byla tak sytá, že jsem si tři trojúhelníčky odnesl ještě domů k večeři. Krabička nebyla problémem, přesto zde neprovozují rozvážkovou službu.


Z piv je k dispozici desítka i dvanáctka Gambrinus (18 a 21 korun za půllitr). Z nealkoholických nápojů se podává trojka coly za rozumných 19 korun či cappy (rovněž 19 korun).


Celý interiér září novotou a je potřeba napsat, že na ničem nebylo evidentně šetřeno. I díky chování paní vedoucí, která se dává do řeči s každým a nemá problém zeptat se na to, jak nám chutnalo, vše působí dost domácky.


V letních měsících bylo možné posedět i venku na prostých lavicích, což ocenili především ti, kteří si chtějí zakouřit. Domácky vyhlíží i záchod, který splňuje v České Lípě poměrně slušně nastavený standard.


Trochu nepříjemný je zavírací pondělek, který aspoň mě zklamal při mém prvním pokusu o návštěvu tohoto zařízení. Jinak je otevřeno denně od dvanácti do dvaceti dvou hodin.


Shrnutí: Pizzerie je skvělá, pokud chcete posedět s dětmi a chcete mít jistotu, že nebudou během půl hodiny načichlé kouřem či spáleným olejem. Aspoň moji potomci pizzou nikdy nepohrdnou. Pro školní děti je zde poměrně draho, a tak školní jídelny o své zákazníky zřejmě nepřijdou.


Daleko více informací získáte ze stránek, které připravil náš občasný přispěvatel Jiří Škrleta - naleznete je zde.