Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Osobnost Českolipska - 7. skupina předkola

Archiv

Tradičně vám připomenu systém hlasování


1. fáze - předkola


V každém předkole vám nabídneme deset osobností s  krátkou obhajobu jejich nominace.


Vy máte dva úkoly.


Jedním je hlasovat. Hlasuje se kladně, klikejte teda na osobnost, která je z nabídky pro vás tou nej. Dvě osobnosti, které dostanou nejméně hlasů, budou jednou provždy z ankety vyřazeny. Pokud budete mít problém hlasovat kvůli kolizi ip adresy s někým jiným, napište svůj tip pod článek se svým jménem či stálým nickem. Započtu ho "ručně". Samozřejmě po celou dobu ankety jde jen o hru, možnost zviditelnit obyčejně výjimečné občany, ukázat, že Lípa i okolní obce jsou plné osobností. Nikdo od nás nic nedostane, takže svou případnou snahou falšovat výsledky jen kazíte ostatním hru.


Druhým úkolem je vytvářet nominace. Do diskuse pod článek navrhujte osobnosti z našeho okresu, které já pak zařadím do ankety následující  týden (při velkém zájmu později). Navrhujte ty, kteří se narodili, žili či dlouhodobě působili v hranicích okresu Česká Lípa. Do ankety zařazujte osobnosti žijící. K nominaci připište jedno až dvouvětnou obhajobu.  Samozřejmě, budu mít snahu vyhovět především vám čtenářům, nechci, aby to byla má soutěž. Přesto se může logicky stát, že o spoustě věcí budu muset ne úplně demokraticky rozhodnout. Pokud nechcete, aby Vaše nominace byla viditelná všem, pošlete mi ji na adresu barta@i-noviny.cz. Sejde-li se v daném kole nominací málo, doplním seznam ze svých zdrojů.
Navrhujte lidi z Vašeho oboru, z Vaší obce. Představte nám někoho, o kom se moc neví, a přesto by si zasloužil, aby si jeho jméno veřejnost zapamatovala.


2. fáze už bude podobná hlasování o pamětihodnosti, po předpokládaných deseti kolech zůstane v soutěži 80 osobností. Ty rozlosujeme do skupin po čtyřech, z nichž postoupí vždy dva nejklikanější. Nakonec zůstane finálová čtyřka. Kdo to bude, bude záležet na nás. Přeji nám, ať co nejvíce věcí funguje, ať se zapojí co nejvíce lidí a ať nás to baví.


Osoby nominované tento týden:


1. Michal Spurný, český reprezentant v plavání (400 a 1500 m volný způsob).


2. Tomáš Hajíček, frontman rockové skupiny Krucipüsk.


3. Ladislav Šnýdr, vedoucí zkušební pilot v Aeru Vodochody, proslavil se pilotováním L-39 v osmnáctém dílu Bonda (Zítřek nikdy neumírá).


4. Ivana Bufková,učitelka, režisérka divadelního souboru při českolipské obchodní akademii.


5. Zdeněk Vlček, zakladatel českolipského Domu humanity


6. Jaroslav Svoboda, majitel českolipské cestovní kanceláře Svobodná cesta.


7. Jiří Štrobl, sbormistr novoborského pěveckého svoru Camella, se kterým dosáhl mnohých zahraničních úspěchů.


8. Pavel Znamenáček, několikanásobný mistr světa v karate, majitel školy karate (Sport Relax Znamenáček).


9. Karel Tejnora, chirurg, senátor, zastupitel města.


10. Zdeněk Vitáček, zoolog, ředitel Vlastivědného muzea a galerie.


--------


Postupující do hlavní soutěže (stačí kliknout na červeně zabarvené jméno a můžete se o osobnosti dozvědět více): Štěpán Motejzík, Rudolf Živec, Jindřich Krous, Jakub König, Angelus Valdstein, Dana Kroulíková, Jana Odehnalová, Milan Holubec, Petr Brambor Nárovec, Jaroslav Rada, Jiří Akela Hudeček, Jiří Kühn, Miroslav Rývora, Břetislav Vojtíšek, Jiří Šimek, Vincenc Kuchár, Zdeněk Pokorný, Brigitte Procházková, Martin Prokeš, Daniela Žďárková, Jiří Špaček, Ivana Honsnejmanová, Jaroslav Popelka, Luboš Bartoň, Vladislav Jindra, Bob Suchý, Miloslav Sovadina, Eva Vlastníková, Roman Málek, Ivana Veltrubská, Antonín Nevole, Osvald Hons, Jan Riedl, František Bogar, Miroslav Hudec, Miroslav Honců, Viliam Matějka, Tomislav Procházka st., Vladimír Medek, Jiří Gottlieber, Lucie Krafková, Milan Sova Kubát, Ladislav Smejkal, Stanislav Rotta,  Ivan Lacko, Jana Kolářová, Jindřiška Pomikálková, Gert Klötzer.


-------------------------------------


Vyřazené osobnosti: Miroslav Pröller, Eva Bartoňová, Petr Skokan, Jiří Kvapil, Petr Randus, Jiří Vrbný, Stanislav Sadílek, Ivan Volman, Samer Issa, Stanislav Valdman, Petr Vrba, Hana Moudrá.


---------------------------------------


Hlasujte, prosím, v anketě pod reklamami. Hlasování končí vyhlášením dalšího kola.