Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Na půl cesty

Archiv

Co si budeme namlouvat, většina svátečních cyklistů si před návratem na cyklostezku dá pivko. V nabídce je Gambrinus o deseti i dvanácti stupních. Byl jsem vyprahlý jako Sahara, takže pivo mi chutnalo značně. Kvalitu zdejšího piva si však pochvalovali i hosté u sousedního stolu - a ti jistě věděli, o čem mluví, neboť na jejich účtu byl solidní plůtek. Navíc sem mířilo dost chatařů se džbánky, to je vždy pozitivní signál. Desítka je za patnáct korun, dvanáctka za sedmnáct. Kromě toho je v nabídce i lahvová Plzeň za nekřesťanských třicet pět kaček.



Darmo psát o nealkoholických nápojích. Třetinky klasické trojkombinace cola, fanta, sprite jsou po čtrnácti korunách. Cenově se "vymyká" minerální voda za dvanáct či půllitr ledového čaje za dvacet čtyři. Chce se mi zaklít - "Kde jinde by měly být cenově přijatelné nealkoholické nápoje než u cyklostezky!!!???" Majitelé se sice chlubí svými dalšími aktivitami na poli sportu - viz odkaz na stránky www.sportcentrumcl.com - ale nabídka alkoholických nápojů je trojnásobná oproti těm nealkoholickým.



Na půl cesty se nevaří, ale vyhládlý cyklista své potřeby ukojit může. Devadesátigramová klobása přijde na 24 korun, stejně tak 50 gramů nakládaného hermelínu. K dostání je ještě utopenec (90 gramů za 24 korun) či rybička dle denní nabídky (150 g za 24,-).


Samostatnou kapitolou jsou sportovní doplňky. Pro mě jezdícího na pivko, kofolu a tatranky jsou názvy jako carbosnack, gutar ampule a carnitargin ampule velkou neznámou.



V době mé návštěvy obsluhovala servírka. Úslužná, ale s aktivitou to nepřeháněla. Kdo něco chtěl, musel si to obstarat sám. Na zahrádce se vyskytla, jen když se objevila parta jí známých kluků. Kdybych si pivo mohl natočit sám, mohl by za ni zaměstnavatel ušetřit. Záchody jsou sice malé, ale nic jim nechybělo. Snad jen splachování u mušle bylo příliš bouřlivé.


Shrnutí: za pěkného počasí je paráda vpodvečer posedět na zahrádce zmíněné hospody a sledovat západ slunce za lesem, mírné kopečky na jihu či rehky a konipasy poletující mezi koňmi. Pokud se zastavíme jen na pivo, budeme také spokojeni. Jestliže si majitelé chtějí hrát na příznivce sportu, zdravé výživy a dětí, měli by se trochu zamyslet nad nabídkou.


Hodnocení (jako ve škole)


Nabídka: 3


Pivo: 1


Jídlo: neklasifikováno


Obsluha: 3 -


Záchod: 2


Celková atmosféra: 2


Průměr: 2,3


Restaurace navštívena 17. srpna 2004