Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Music bar 999

Archiv

Tomu odpovídá i interiér, který nemůže urazit milovníka českého popu, beatlemana ani obdivovatele bizarních kissáků. Podpisy slavných lemují už schodiště do prvního patra, kde Music bar rozbil svůj stan. Výzdobu samotné restaurace tvoří plakáty, desky vinylové i kompaktní, kytary, stará heligonka. Texty písní slavných zpěváků jsou dokonce i v oknech.


Nešetřilo se ani na nábytku. Nejvíce mě zaujal kulatý stůl s křesílky, která jsou opatřena vysokými opěradly. Originálně působí i barové židle u dlouhého barového pultu. Obzvlášť ženská pozadí jim dodávají na dramatičnosti.


Byl jsem trochu zmlsán jídelním lístkem, který jsem si prohlédl ve formátu pdf na webovských stránkách podniku (zde). Jeho tištěná podoba byla natolik ošoupaná a ušmudlaná, že se již takřka nedala číst. Naštěstí jsem z obrovské reklamy na střeše budovy věděl, že zde čepují ústecký Zlatopramen, který jsem na konci jara tolik vychvaloval. Bohužel tentokrát mě jedenáctka tolik nenadchla. Teplá, nadýmavá. Stojí zde sedmnáct korun. Březenskou dvanáctku točí za korun osmnáct. Kromě piv ústeckých jsou v nabídce i některé zahraniční značky: Heineken (0,3 za 55,-), Corona (0,3 za 65,-), Guinness (0,3 za 55,- stejně jako Kilkenny). Nealkoholickým nápojům vévodí "svatá trojice" cola, fanta, sprite po devatenácti korunách za 0,2 l. Třetina mattonky je o dvě koruny levnější.


Výjimečně jsem i povečeřel. Výběr zde není tak bohatý jako v klasických restauracích, je to přece jen "obyčejný" bar. Přesto je z čeho vybírat. Šetřílci se musí spokojit s Garlic soup (česnečka) za 25 korun. Já byl při penězích :o)), a tak jsem si dopřál Studio pocket (smažená kuřecí kapsa plněná šunkou a sýrem přelitá pikantní marinádou) za 114 Kč (+ hranolky za 25 Kč). Žádný zázrak, ale stěžovat si nebylo na co. Snad jen, že bych zvládl dvě porce.


Jinak mě v jídelníčku zaujaly ještě těstoviny v podobě špaget (po 80 korunách) či gnocchi (po 95,-). Hodně malé děti by jistě nadchly Shrek spaghetti (35,-) či Harry Potter spaghetti (45,-). Nechybějí barové chuťovky k pivu v podobě toastů, opékaných brambor či prkének se sýrem. Cenově však nic pro standardního českého pivaře.


Co se týká obsluhy, mám z ní trochu smíšené dojmy. Číšník nejprve přiběhl a choval se velmi vstřícně. Pak mu něco upadlo a on znervózněl. Před koncertem rockové kapely nastoupila na směnu dívka, kterou od vidění znám coby finalistku loňské Miss Českolipsko. Než si zakouřila, pokecala se známými, raději jsem zaplatil, protože čekat na druhé pivo více než dvacet minut se mi opravdu nechtělo.


WC jsem objevil za paravanem a dveřmi s plakátem Elvise. Naproti mušlím visí Britney Spears. Docela fajn holka :o))). Jinak samozřejmě vše OK. Záchod reprezentativní. Napadlo mě, proč se ty záchody u nás tak kritizují. Většina toalet v restauracích v Lípě je na daleko vyšší úrovni než v podobných zařízeních kdekoliv v Evropě.


Shrnutí: možná to trochu vyznívá jako přehnaná kritika třeba obsluhy či piva, ale v zásadě jsem spokojen, a až budu mít zase někoho na návštěvě, budu uvažovat, že ho vezmu právě sem. Teplé pivo a váhající číšník mi rozhodně pocit nezkazili. Prostředí je vážně reprezentativní, ceny únosné.