Dnes je 19. 09. 2024
svátek má Zita

Dřevěnka v Provodíně

Archiv

Zahrádka za restaurací, která leží nedaleko vlakového nádraží a na modré, žluté i zelené turistické trase, je krytá stříškou, takže i za deště je posezení na čerstvém vzduchu radostí. Mírný větřík zajistí, že se nerozsedíme moc a bezpečně odjedeme.


Trochu zamrzí, že vynikající Budvar byl nahrazen svijanskou jedenáctkou za 14,- a dvanáctkou Gambrinus za 17,-. Sluší se ale dodat, že pivo je stále dobře ošetřeno, a tak není potřeba se bát zklamání. Poněkud nestandardně se chová číšník – na můj dotaz, zdali bych mohl dostat jídelní lístek, odpověděl: „To si zapamatuješ!“ Hmmm, tak nezapamatoval a dokonce, což je u mě rarita, jsem neměl ani zápisník. Hlavně jsem si vůbec netroufl znovu se zeptat. Zachytil jsem jen bramborové knedlíky plněné salámem a zpětně jsem ze svých dětí vytáhl, že říkal cosi o závitku s rýží a slepičí polévce.


Dali jsme si ty plněné knedlíky, které si stejně jako číšníka můžete prohlédnout na fotografiích. Sice na začátku dubna až příliš rychle chladly, ale doslova bodly. Bylo jich hodně, hodně byly i plněné, zelí jako od babičky. Se třemi porcemi a čtyřmi nápoji jsme se vtěsnali pod dvě stovky. Trochu problémem bylo jen pokračovat v cestě s plnými břichy. Přece jen se nejednalo o racionální stravu pro sportovce.




O víkendových večerech snad interiér hospody ožívá místními, jinak je v ní poněkud ponuře. Záchody by přes různé inovace obstály spíše na vlakovém nádraží v podhůří rumunského Fagaraše než ve střední Evropě, ale rozhodně je pamatuji horší.


Shrnutí: Dřevěnka prostě má své kouzlo, je úměrně vzdálená českolipskému smogu a její zahrádka zřejmě nemá konkurenci. V posledních letech úroveň této hospůdky sice spíše klesá, ale cyklisté a pěší turisté zřejmě nemají problém vyjít ani s netradičním číšníkem, ani s navanulými toaletami. Cimprlichům se nabízí zajít do vedlejší budovy, kde sídlí restaurace U Petra.



Hodnocení (jako ve škole)


Nabídka: 3


Pivo: 1 -


Jídlo: 2


Obsluha: 3


Záchod: 3


Celková atmosféra: 2


Průměr: 2,42


Restaurace navštívena 3. dubna 04