Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Billiard club Athos

Archiv

A nutno hned na úvod napsat, že jsem se necítil špatně. Výzdoba mi sice přišla maličko přeplácaná, ale kvůli ní sem asi nikdo nechodí. „Cihlová“ tapeta, plakáty, budvar – lucerničky, umělé kytky. Nevím přesně, jaké prostředí to vše má navozovat.


Potěší mohutné dřevěné stoly, které lákají k zaplnění – my na nich například s kolegy probírali trasy túr na plánovanou Expedici, z níž určitě opět přineseme i-novinám obsáhlé zpravodajství.


Již z názvu clubu je jasné, že k interiéru patří i kulečníkové stoly či hrací mašinky zvyšující šanci majitele skutečně prosperovat. Samostatnou kapitolou byla v době mé návštěvy servírka hovořící s rusky zpěvavým přízvukem. Nejprve mě zpražila, když jsem se jí zeptal, jestli nemá navíc jeden list z jídelního lístku. Když jsem jí vysvětlil, k čemu by mi byl, řekla: „Nemám a stejně bych vám ho nedala.“ Posléze jsem si ji však oblíbil. Byla rázná, elegantní, jak to chlapi mají u servírek rádi. Není asi jednoduché přežít v místní vybrané společnosti.


Přestože tácky na stolech propagovaly Staropramen, točily se: Budvar (desítka za 15 Kč) a Gambrinus (dvanáctka za 18 Kč). Pil jsem samozřejmě desítku. Nenašel jsem na ní žádné podstatné vady a pochutnal si. Zpočátku jsem dostával nad míru, později spíše pod ní. Nechtěl bych to však nějak generalizovat, protože tolik jsem jich zase nevypil, abych mohl tvrdit, že ke konci už by mi ani nenalili :o).


Prostředí by mě nezlákalo k večeři s rodinkou (podobné je to třeba v pivním baru Michal, kde jsem se rovněž cítil dobře, ale děti bych tam nevzal). Ale jít jen tak s chlapama a dostat hlad, nestěžoval bych si. Teda: nestěžuji si. Na jídelním lístku jsou klasické pivní chuťovky jako utopenci (30 Kč), tláča (30 Kč), topinka s masovou směsí (45 Kč), bramboráčky Athos (35 Kč). Ne úplně tradiční je dopřát si k pivu rajče plněné masovou směsí (45 Kč). Nechybí smažený sýr (65 Kč). Na jídelním lístku byly například i fazole s kuřecím masem za sedmdesát korun anebo kuřecí steak za korun devadesát.


Kolegové měli pocit že jsem zde takřka pracovně, a tak si každý z nich zodpovědně vybral z menu něco jiného. Dostal jsem tak příležitost ochutnat leccos. Takové neutrální pocity, ani zklamání, ani bomba. Bramboráčky byly například chuťově dobré, ale takticky otočené tou připálenější stranou směrem k talíři. Když nic jiného, aspoň nemůžu napsat, že by kuchař byl hloupý.


Záchod je opravdu slabou stránkou. Je vidět, že restaurace dříve byla obchodem, kterému postačovala jen malá místnůstka pro potřebnou prodavačku. Rovněž estetický a hygienický dojem nic moc.


Shrnutí: takové chlapi sobě. Přes snahu být asi něčím jiným je to fajn hospoda, do které bych zašel po šichtě. Pokud bych se zdržel a dostal od manželky SMS, že už na mě s večeří nečeká, hlady by mě umřít nenechali.


Hodnocení (jako ve škole)


Nabídka: 2


Pivo: 2


Jídlo: 3


Obsluha: 1 -


Záchod: 3


Celková atmosféra: 2


Průměr: 2,25