Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

34/2006

Archiv



Školní rok začal opravdu stylově: představitelé města se opět chtěli nechat vyfotit při stříhání stuhy a ve společnosti vyčpělých kašpárků (tentokrát Maxim Turbulenc) a konečně se jim to vymstilo. To zase bylo fám ve městě!


Fakt by mě zajímalo, jestli Petr Skokan s Janem Sejskalem objevili všechny ty závady v bazénu na Severu, o kterých nás oficiálně informovali, i ty, o kterých ne, až večer před otevřením, na kdy byl nachystám raut jen pro vyvolené.


Nechme škodolibých poznámek. Lepší, když někdo dostal tuhle facku u investice za 35 milionů, než aby ji dostal u té čtvrtmiliardové.


Pro mě je již několik let začátek nového školního roku spojen se seznamovacím kurzem našich studentů. Přijel jsem před chvílí a jsem velmi dobře naladěný. Večer nádherné západy slunce a ráno zase pomalu se zvedající mlha z rybníku. No, ale hlavně tedy studenti.




Mám s každou třídou vždy tříhodinový blok seznamovacích her. Snažím se je motivovat, aby hovořili o věcech, na které pak ve škole už není čas. Především o svých koníčcích. Výčet zájmů je většinou dlouhý: hrají na různé nástroje, dělají desítky sportů, montují veterány, tancují hip hop, cestují po celém světě, čtou fantasy i verneovky. Vždy se najde někdo, kdo se těší dokonce i na chemii :o)) Zkrátka jsem rád, že tu práci mohu dělat, a navíc na gymplu. Klidně klikněte sem do mé galerky, ať si čichnete atmosféry.



No, galerka. Dnes jsem strávil dvě hodiny jejím čištěním. Už i ji si našly roboty, které na různé weby umísťují odkazy na to nejbrutálnější porno. Zatím jsem to nějak zablokoval, ale omezuje to diskusi.


Točí mě i podobné problémy na Alíkovi (www.alik.cz). Byly to snad jediné stránky, které bavily mého mladšího syna. Po dnešku si umím představit, jakou musí dát provozovatelům práci udržet ho v takovém stavu, aby stále působil neškodně.


Celá akce v Holanech měla jen jedno minus - nemohl jsem se zúčastnit veškeré té kulturní nabídky, která se v jednom termínu sešla. Čechomor, -123 minut, Zákupské slavnosti, vodní hrad, Lemberk ... bylo toho opravdu dost. Jindra Hladík stihl "minuty" a něco málo ze Zákupských slavností. Pokud jste nějakou akci navštívili a máte z ní fotografie, pošlete mi je, prosím, rád naedituji fotožurnál.


Minulý týden v Lípě vystupovala country kapela Stará almara. I z této akce poslal Jindra fotky, ale je jich málo a nevydají na samostatný fotožurnál, takže jich pár dávám aspoň sem.




Fotografie týdne


Fotek je v deníku už dost, ale asi největší událostí minulého týdne byla návštěva Václava Klause v našem regionu. Koneckonců i díky této návštěvě jsme se hned v prvním týdnu nového školního roku dostali na čtenost, na kterou jsme si zvykli v červnu. K tomu dva požáry, pár volebních článků a jeden průšvih z radnice. Toť je ten správný čtenářský koktejl. Budeme na vás myslet :o)).



Hláška týdne


Trochu mě zklamal čtenář Jarda, protože jsem se těšil, jak jako hlášku týdne dám citaci Václava Klause z Lidových novin. Dva dny předtím, než otevřel vysokou školu na Euroškole, měl říct:


"Růst počtu českých vysokých škol zhoršuje jejich kvalitu. Snaha každého okresního města mít vlastní univerzitu je strašlivě hloupá a nerozumná".


Ne že by to byla férovka. Celé je to vytržené z kontextu a navíc v České Lípě nevzniká žádná univerzita, ale jen pobočka atd., atd. Ale je to zase o té škodolibé radosti, která se nejvíce ventiluje, když politický populismus dostane na zadek.


O víkendu si studenti mimo jiné navzájem anonymně vyjmenovávali kladné vlastnosti. Jedna dívka měla na svém papíru připsáno:


Nemá v hlavě pyliny!


Tak to mi udělalo taky radost :o))


Žebříčky


Když jsem se tak litoval, že neuvidím a hlavně neuslyším ani -123 minut, ani Čechomor, napadlo mě téma žebříčku. Na koho bych si rád zašel na jaře do Crystalu?


1. Hudba Praha - ty fakt můžu už takových patnáct let. Jsem rád, že už opět koncertují, ale nejblíž někdy v listopadu až v Ústí.


2. Divokej Bill - z těch kapel, které zrovna letí, mě nejvíce oslovila tato.


3. Vypsaná fixa - prostě vodvaz, nářez, pak pohodový ploužák s nápaditým textem.


4. Kabát - možná budu za trubku, ale lepší show než Dole v dole tady dlouho nebyla.


5. Skyline - abych netahal jen samé vykopávky, tak bych se docela rád podíval naživo na tohle seskupení.


K tomuto tématu je i hlasování pod článkem.