Dnes je 21. 09. 2024
svátek má Matouš

27/2007

Archiv

Stále jsem ještě na Expedici. Pokud mě nesnědl medvěd, nezbláznil jsem se z toho počtu studentů, neutopil se v Egejském moři, nespadl z některého z pirinských štítů, tak nyní zřejmě sedím někde u Kalimagdanu a posunuji ručičky hodinek, abychom už mohli nasednout do odpočívajícího autobusu a vyjeli k maďarským hranicím.


Hledal jsem nějaké neutrální téma, které by čtenáře mohlo zaujmout a přitom se dalo nějak vyzdvihnout s předstihem. Napadlo mě prostě otevřít www.youtube.com a do hledače zadat heslo Česká Lípa.


Zřejmě nejvíce toho o České Lípě na videoweb umístil jistý student skrytý za nick Milynho, jehož koníčkem jsou vlaky, vlaky, vlaky a v jehož profilu najdete shoty s názvy Žizníkovem hřmí Zamračená, Rychlík z České Lípy vedený Katrem, Evička odjíždí z České Lípy, Dorotka u Okřešic ...


Všechna jeho videa o vlacích naleznete zde.


Poměrně dost se toho člověk může dozvědět o aktivitách sprejerů v České Lípě. Nemyslím teda těch dobytků, co vezmou barvu a obejdou s ní půlku města a tu a tam umístí své stupidní tagy. Mám na mysli ty, kteří sice dokážou také pěkně naštvat a přestoupit hranici zákona, nicméně v jejich konání se dá alespoň nalézt smysl. Jedno pěkné malování naleznete například zde.


Po vláčcích by asi druhé místo obsadily filmečky ze sportovních přenosů. Zde například naleznete "Vtrhnuti nasraneho fanouska na hriste ve finale poharu Jizerskych pekaren. Lipa vyhrala po penaltách."


Nejvíce je díky areálu v Sosnové zastoupen automobilový sport, ale nechybějí cyklisté, HC Kohouti ... a další.


Z podobného soudku jsou záznamy koncertů. Nejvíce jich je věnováno Papír Sklo Plastům, ale nalézt lze i českolipský koncert Xaviera Baumaxy (třeba zde) či kapely, které jsem doposud vůbec neznal (českolipská punková formace Ropucha - zde).


Samostatnou kapitolou jsou kalby všeho druhů. Od veřejných hip hop party po obyčejné soukromé ožíračky, na nichž lze občas poznat i některého známého studenta (samozřejmě ne plnoletého). Ty raději propagovat nebudu.


Velmi jsem se naopak pobavil u videí všech letošních maturitních ročníků našeho gymnázia - nejvíce se mi líbilo toto.


Tak se bavte při sledování videa jako já!