Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

15/2006

Archiv

Původně jsem myslel, že konečně napíši hodnocení zastupitelů, ale jsem po tomto víkendu takový vyvýletěný a nechce se mi moc prudit. Takže nabízím fotografie, které by mohly končící týden dostatečně prezentovat.


Začaly jarní úklidy. Já se zapojil s dětmi ze svého kroužku už v pátek. Snažili jsme se uklidit nejbližší okolí školy. Měli jsme vyhlédnutou „pěknou“ lokalitu u Zhořelecké ulice, ale někdo nám ji přes týden uklidil. Chválím! I tak na nás zbylo dostatečné množství odpadků, na které nám nakonec ani nestačily pytle. Především na straně od Intersparu byla fůra neřádstva, protože kolem gymplu vede k tomuto chrámu zkratka.




O víkendu se zapojili do práce i příznivci hnutí Duha a vyrazili uklízet Lužické hory. Článek a fotografie nám poslal pan Hudec a já tyto materiály vydám co nejdříve.



Sobotní dopoledne jsem trávil v Prysku, krásné vesničce na okraji našeho okresu. Synové se účastnili dalšího závodu Českolipské běžecké ligy. První ročník akce s názvem Tryskem Pryskem se vydařil a atleti nám určitě zašlou kompletní výsledky. Nechci i-noviny běhy přesytit, takže nebudu tentokrát chystat samostatný fotožurnál.



Vedle běžců mě zaujalo koupaliště plné pářících se ropuch. Ty by možná za samostatný příspěvek stály.





V sobotu večer si konkurovaly dva zajímavé podniky. Zatímco v KD Crystal se tančilo po irsku, na hradě se četlo z intimních deníků M.B. a poslouchala se hudba tří rockových kapel. Z obou akcí nám poslal fotografie Jindra Hladík.




Nedávno starostka vyzvala občany, aby jí pomohli vybrat kandidáty na Cenu Poděkování starostky. Zatímco loni jsem návrh napsal jen tak do deníku a nikdo ho nebral vážně, letos jsem jej odeslal oficiálně. Sice mi nikdo neodpověděl, ale aspoň mám pocit, že jsem se o radu pokusil. K ceně se můžete vyjádřit i v anketě.


Dobrý den!


Zasílám Vám své návrhy na Cenu Poděkování starostky.


Kultura: Martin Prokeš


Zdůvodnění: Myslím si, že hlavně díky němu se KD Crystal stal konečně aspoň náznakem kulturního centra města. Obklopuje se různě ambiciózními lidmi a zatím se mu daří je kočírovat. Navíc hezky zpívá s Ebeny.


Práce s mládeží: Miloslav Sviták


Zdůvodnění: Neznám většího altruistu v tomto městě. Víkend co víkend se vydává s mladými atlety na závody. Několikrát týdně je trénuje. Sám se  pořádání řady závodů pro děti účastní. Navíc aktivně závodí, píše o atletice reportáže, dělá místním atletům webovou prezentaci.


Sport: Jan Vlček a Robert Gotvald


Zdůvodnění: Na reprezentanty na divoké vodě se zcela zapomnělo při vyhlašování sportovce Českolipska. Na konci srpna 2006 se stali v Nottinghamu mistry Evropy a získali historicky první zlato pro Českou republiku v deblkánoi. Jedná se o olympijský sport.


Podnikatel: Přes všechnu snahu nevím v Lípě o nikom, kdo by si zasloužil cenu jako nositel tradic českého řemesla. Vím jen o pár tipech na anticeny.


Kategorie mimořádný projev lidskosti či hrdinský čin: Jindřich Král


Zdůvodnění: Za jeho boj s větrnými mlýny v podobě úředníků a radních našeho města.


Na závěr ještě pozvánka na zajímavou akci.